star_fullstar_fullstar_fullstar_emptystar_emptystar_empty

Der var dømt ren norsk black metal invasion denne kolde oktober aften på Vesterbro i København… 3 bands fra Norge  – SAHG, ENSLAVED og mighty DIMMU BORGIR – skulle berige min dag i ren black-metal-frensic med mørk og grum (speed)metal… og mine forventninger var da også i den grad tunet ind på noget nordisk tråd. Jeg troppede op ved 19.30- tiden og det første band var så småt ved at gå i gang. Og dér stod jeg så med 20-30 metalheads, da Sahg gik i gang. Synd, at vi ikke var flere tilstede på det tidspunkt, for ukendte Sahg gjorde et godt indtryk – selvom man ikke kan betegne deres stil som “black metal” i sin rene form.

Efter ca. 40 minutter troppede Enslaved op… og flere metal heads – nogle i behørig beklædning og blege ansigter – havde i mellemtiden fundet frem til Enghavevej. Enslaved er slet ikke noget at skrive hjem om! En underlig stilblanding, som jeg ikke kan sætte et begreb på. Men growl var der masser af… og det er faktisk det eneste jeg husker af Enslaved’s performance.

Omkring kl. 21.45 var turen så kommet til mighty Dimmu Borgir! Lydmanden tillod atter – som det er oplevet flere gange før derinde i Vega – at teste Vegas basenheder til bristepunktet. Gulvtrommerne hamrede derudaf i turbospeed fra første anslag med 3 millioner Beats Per Second og alting mudrede totalt sammen. Dimmu Borgirs musik er ret orkestralt og detaljeret bygget op, hvilket blev totalsmadret igennem hele koncerten… hvilket i øvrigt kun varede omkring 1 time og 15 minutter. Ja, vi har rigtig nok fået stjernenykker, hva’ ???! Det 3/4 fyldte Vega kom slet ikke ind i kampen denne aften – det ku’ klart mærkes…

Dimmu Borgir lagde ud med flere værker fra deres nyeste udspil “Abrahadabra” (fedt album!) og serverede så ellers deres store, orkestrale værker… bl.a Vredesbyrd, Progenies Of The Great Apocalypse og The Serpentine Offering. Trist trist, at lyden total-smadrede oplevelsen…. for bandet er virkelig et fedt live-band – trods 50% nylig udskiftning af mandskabet i bandet.

Så der VAR tale om en ren norsk black metal invasion – jeg blev mejet ned! 🙁 Stay heavy!!!!

Sahg

Enslaved

Dimmu Borgir

Dimmu Borgir’s lydmand