Årets folkemøde i Allinge på Bornholm blev for mit vedkommende kun af en dags varighed pga. hændelse (dog ikke alvorligt… alt er godt, heldigvis!) der gjorde, at jeg/vi tog hjem et par dage før planlagt.

Eders skribent ved hovedscenen på Cirkuspladsen

Udover 5 feriedage op til eventen, fik jeg alligevel en masse gode oplevelser i den korte tid – 7 timer – jeg havde på førstedagen. Folkemødet var totalpakket med mennesker med en masse events og debatter… og vejret var fint.

Jeg deltog bl.a. i Trykkefrihedselskabets debat med socialdemokraten Frederik Vad på Dr. Danchells anlæg i nord-Allinge omkring emnet “Islamisk indflydelse på det frie demokrati”, der tog sit udspring i Frederik Vads tale fra Folketingets talerstol omkring “den 3. erkendelse” i april. En tale, der skabte en del opmærksomhed og debat ude i lille Danmark.

Inden debatten start bænkede 6-8 unge aktivister sig ubemærket i teltet, indsmuglet og bevæbnet med partisanertørklæder og flag i rygsække. Jeg forudså dog hvad der ville ske og var derfor klar med mobilen for at dokumentere demonstrationen. Desværre blev min video ikke til noget i kampens hede.

Uanset hvad man måtte mene om dette (måske følsomme for nogle) emne, så skal der selvfølgelig være plads til den demokratiske debat, der ikke bør kvæles i chikane, larm og støj… bare fordi man er uenig.

En kort visit i Domen på Cirkuspladsen med Clement som dirigent…

Ellers fik jeg set/hørt DR’s debat med korrespondenterne Ole Ryborg, Steffen Kretz og Matilde Kimer om deres arbejde og virke. Og der blev også tid til et foredrag om Børsen og dets historie.

Resten af dagen gik primært med at tulle rundt og suge indtryk.