Dirigent Marco Seco dribler os igennem nogle af Morricones kendeste værker. De bedste pladser ER kommet i hus!

Update, 16. januar 2020: Dagen herefter vil jeg lige sige et par ord om eventen med Ennio…

Først…. siddepladser (MED ekstra benplads!) klods op ad scenen kan IKKE anbefales, hvis man går til koncert med et stort orkester og kor! Udsynet er meget begrænset og lyden er slet ikke som den burde være i et udsolgt koncerthus til 35 millioner-milliarder. Koret druknede i baggrunden og orkesterets lyd kommer slet ikke til sin ret! Så næste gang skal jeg plantes på Parterre række 8, siddeplads 15…. faktum!

Aftenens performance kunne i mine ører kunne godt være langt mere “volumeniøs”. Det virkede lidt som om, at orkestret virkede træt (kan man sige det om et helt orkester?) – der var i hvert fald ikke mange smil når appaulsen fik frit løb. Måske havde jeg bare stillet mine forventninger alt for højt denne aften? Eller sad det forkerte sted?

Mit noget begrænset udsyn til Ennio denne aften…

Præcis på slaget 20 ankom orkestret og lidt over 22.30 var det hele slut – med en pause på ca. 30 minutter. Som jeg husker det fik vi brudstykker bl.a. fra filmene The Mission, The Untouchables, The Hateful Eight, Once Upon A Time In America, Django Unchained, The Secret Of The Sahara, Sacco And Vanzetti, The Mercenary, My Name Is Nobody og selvfølgelig mesterværkerne Once Upon A Time In The West, For A Few Dollars More, A Fistful Of Dollars og The Good The Bad And The Ugly – akkompagneret til matchende filmklip på “stor”skærm i baggrunden. Og det var kun en lille smule af Ennio Morricones kolosale repetoire!

Generelt vil jeg sige, at det er en mega god idé at få filmmusikken ud til folket i denne form. Filmmusik er en overset kunstart og det glæder mig, at der kommer flere og flere events af denne type.

Maestro Ennio Morricone

Klippet fra dr.dk: Gør dig klar til en uforglemmelig aften i DR Koncerthuset med Milano Festival Opera, som består af i alt 100 musikere, sangere og solister.
Orkesteret er sammensat af musikere fra hele Europa, med det ene formål, at præsentere Ennio Morricones legendariske filmmusik på deres store og omfattende turne.

Den verdenskendte filmkomponist Ennio Morricone modtog sin seneste Oscar i februar 2016 for Tarantinos “The Hatefull Eight “. Ennio Morricone har komponeret over 500 værker til film og TV, såvel som over 100 selvstændige værker. Højdepunkterne tæller blandt andet den ikoniske musik til film som “Once Upon a Time in the West”, “Once Upon a time in America”, “A Fistful of Dollars”, “The Untouchables” og “The Mission”.
Et af Morricones bedst kendte værker, soundtracket til “The Good, The Bad and The Ugly”, ligger på en velfortjent 2. plads på listen over de bedste filmsoundtracks gennem tiden.