star_fullstar_fullstar_fullstar_halfstar_emptystar_empty

AC/DC version 2? AC/DC på speed? Nej, det var såmænd Airbourne fra Australien… Et band, som jeg indtil koncerten kun kendte 30 sekunder af via YouTube. En ny og anderledes måde at gå til koncert på fra min side. Så der var altså åbnet fuldt op for indtryk og ingen forventninger overhovedet. Jeg fandt min standardplads lige bag mixerpulten og havde frit udsyn i et udsolgt Pumpehuset – klar til at blive underholdt med åben sind.Fotokilde: egen mobiltelefon – bag mixerpulten

Det er godt nok lang tid siden, at jeg har set SÅ meget energi bli’ brændt af på 1½ time på en scene (kl. 21:55-23:23). Australske Airbourne er en absolut klon af AC/DC – samme akkordhåndtering, samme rollefordeling, samme lyd, samme kick-ass-attitude. Forsanger og leadguitarist Joel O’Keeffe er ganske enkelt en gensplejsning af Bon Scott og Angus Young.

Lidt fotos fra koncerten hos gaffa.dk her

“Do you feel lucky or do you, punk?” Det spørgsmål stillede jeg mig selv flere gange under koncerten. For jeg var i tvivl, om Airbourne tog pis på mig eller om dette cirkus var seriøst ment. Var dette en nem tilgang til sikker success eller blot genialt??? Jeg er stadig i tvivl i skrivende stund… Airbourne synes i hvert fald at mene det 100% og det er i sidste ende vel godt nok til mig…?

Men hold op, hvor var Airbourne velspillende! Tightness, fandenivoldskhed, præcision, stor spilleglæde, sved, dynamik, 4/4 over hele linien.. og højt! Desværre kæmpede lydmanden med at få soli’erne frem i det massive lydbilledet med tvivlsom held.

Airbourne har i skrivende stund kun udgivet 2 album. Deres relative hurtige success kan kun skyldes een ting; nemlig AC/DC’s genfødsel. Jeg er overbevist om, at hvis Airbourne evner at skrive nogle catchy riffs og bevæge sig udover de smalle rammer de pt. bevæger sig i, så vil de nå langt. Hvis ikke, så er Airbourne i mine øjne ikke meget længere luftbåren. For jeg tror, at det kan gå begge veje med bandet i nærmeste fremtid.

Spillelisten så sådan ud:

Raise The Flag, Hellfire, Chewin’ The Fat, Diamond In The Rough, Blonde – Bad And Beautiful, Get Busy Livin’, Girls In Black, What’s Eatin’ You, Born To Kill, Cheap Wine & Cheaper Women, Heartbreaker, No Way But The Hard Way, Too Much, Too Young, Too Fast, Stand Up for Rock ‘N’ Roll, Runnin’ Wild, Blackjack