star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_empty

Focus er et af disse sjældne bands, der stort ikke har produceret noget i meget lang periode siden 70’erne – lige med undtagelse af to kanon udgivelser i hhv. 2002 og 2006. Synd at sige, at Focus er særlige produktive. Men et absolut perfekt band til folk med autistiske tendenser – intet nyt på den front! Og hvor er det egentlig dejligt lækkert at vide. Focus lagde ud med “Focus I” – et værk, som jeg sagtens kan forestille mig bliver afspillet den dag jeg officielt skal herfra… Anyway… jeg vidste på forhånd, hvad jeg gik ind til. Focus er kendt stof – det var deres nye guitarist ikke. Så det var med stor spænding at finde ud af, hvor meget Menno Gootjesville påvirke Focus’ lyd og stil. Min tvivl kom hurtig til skamme! Hvilken teknisk dygtig og indfølelende musiker, som Focus havde fundet! Et 13-tal herfra til deres nye guitarist! 🙂

Det var første gang jeg sad ned ved et bord til en koncert. Vi var vel lidt under et par hundrede, aldrende publikummer den aften. En intimkoncert, kan man næsten sige. Lyden var perfekt – tilpas styrke. En fed, fed måde at opleve livemusik på…!!!

Værker som “Focus III”, “Round Goes The Gossip”, “Sylvia”, La Cathedrale de Strasbourg”,“Tommy”, “Eruption”, “Harem Scarem”, “Hokus Pocus” (som Thijs van Leer vokalmæssigt lallede sig igennem) og 2006 værket “Aya-yuppie-hippie-yee” blev spillet. Ja, der gik ligefrem i perioder fusionsjazz i den. Ialt ca. 2 timers effektiv spilletid (kl. 20.03 – kl. 20.49 og kl. 21.07 – kl. 22.15) – 90% 70’er underholdning i superklasse (afbrudt af 18 minutters pause – Thijs skulle som sidst i Pumpehuet 2007 ha’ sin morfar). Thijs van Leer var udsædvanlig i godt sanghumør, pjattende og friskfyrsagtig den aften 🙂 Højdepunktet for mig var uden tvivl “Eruption”, et 23 minutters prog-rock værk i særklasse.

Jeg vil kun give 5 stjerner ud af 6 mulige for denne koncert. En ligegyldig tromme- og bassolo trækker gevaldigt ned. Vi skal jo tænke på, at det er meget kostbar tid der går tabt med den slags pjat. Trommesolo’er hører 80’erne til. Og Pierre van der Linden er jo ikke verdens største tekniker bag tønderne og virkede også en smule usikker igennem aftenen. Hvis Focus istedet havde spillet hele “Hamburger Concerto“… så var 6 stjerner hjemme.

En stor tak til mine gode venner Søren og Leif for at deltage i denne højtidlighed. Forinden koncerten indtog vi en hyggelig, gastronomisk middag i hjertet af Køges restaurationsliv:-) Jeg håber vi igen vil dele nogle store musikalske øjeblikke sammen!