star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_full

YES! YES! YES! 2 timer og 20 minutters progressive rock på allerhøjeste plan – bedre bliver det IKKE! FAKTUM!!!Større og smukkere kan det bare ikke blive…. nååå jo måske, hvis Jon Anderson og Rick Wakeman var med i denne omgang. “Desværre” var d’herrer ikke med på denne tour af forskellige grunde, men canadieren Benoit David fyldte Jon Anderson’s rolle fint ud, vokalmæssigt. Oliver Wakeman gjorde også sit for at udfylde farmands domain.

YES er bare større end hvad Amager Bio’s scene kan rumme. Men hvor var det fedt at opleve et så stort band med næsten 42 år på bagen på godt og ondt i så bette et sted. Lys og lyd nærmede sig det perfekte – dog med en anelse kraftigere guitar til tider end godt var. Anyway, Steve Howe er jo en fantastisk guitarist, så det var helt ok med mig 🙂
Fotokilder: egen mobiltelefonChris Squire’s bas havde stadig den samme kendte lyd… lettere forvrænget Rickenbacker-lyd med “flad bund”. Oliver Wakeman’s keys var for det meste af tiden diskret gemt i baggrunden og Wakeman forsøgte ikke på noget tidspunkt at gøre et væsen af sig. Men det burde han gøre…

Benoit David – Jon Anderson’s afløser – gjorde det som sådan godt. Han havde dog ikke samme styrke i stemmen som Anderson, men klarede sig igennem via hans charme og bød os publikummer velkommen på dansk. Et charmerende indslag! Benoit David’s stemme ligger tæt op af Jon Andersons, og Benoit David og hans YES tribute band blev da også opdaget af Chris Squire via YouTube og hyret af bandet med det samme efter audition. Se det interessante YouTube intervew med Benoit David HER omkring hans optagelse i YES.

Jeg frygtede allermest, at YES overvejende ville spille deres “kendte” hits fra midt-80’erne. Heldigvis blev vi kun plaget med 2 værker fra “Drama”-albummet (1980), nemlig “Machine Messiah” og “Tempus Fugit” og nok den allerkendste værk “Owner Of A Lonely Heart” fra albummet “90125” (1983). Igen viste bandet, at YES er det eneste band der kan spille dette nummer ordentligt.

Heldigvis blev det ene store 70’er værk efter det andet istedet serveret for undersåtterne i lind strøm. Spillelisten så sådan ud: Siberian Khatru, I’ve Seen All Good People, Tempus Fugit, Onward, Astral Traveller (1970), Yours Is No Disgrace, And You And I, Mood For A Day, Clap, Owner Of A Lonely Heart, South Side Of The Sky, Machine Messiah, Heart Of The Sunrise, Roundabout og Starship Trooper.

Hvis YES var mødt op i original line-up, så var der helt sikkert tildelt 7 stjerner ud af 6 mulige! Mindre ville ikke kunne gøre det.

Og jeg er helt sikker på, at der vil gå MANGE år før noget større kommer forbi mit liv…! 🙂

Det forlyder på nettet, at YES vil udgive noget musik efter denne tour. Det er sgu også på tide… vi har intet nyt hørt fra dem siden 2001.