star_fullstar_fullstar_fullstar_emptystar_emptystar_empty

“Hello Copenhagen, we are the Pet Shop Boys…” – det var de første reelle ord fra Neil Tennant, da verdens største rullende diskotek ramte K.B. Hallen denne småkølige decemberaften.

Forinden det skulle gå løs, blev vi plaget af en smule Kraftwerk og alt for meget dunk-dunk-techno! Kl. 20.39 fyredes 4 mega projektorer op på baggrundsvæggen af hvide kubikker, der senere viste sig at være en del af et kubistisk scene-setup. Øj, hvor ville jeg gerne ha’ fingrene i bare af de dér projektorer til hjemmebio’en.

“Heart” – en klassiker blev sendt ud i K.B. hallen som første værk. “Ok”, tænkte jeg… det tegner sgu godt!

Men, men, men…. jeg burde have set det komme; SKODLYD IGEN! Neil Tennant’s stemme forsvandt i mumlen, for lidt diskant og stemmen var bare alt for lav. Chris Lowe scratchede engang imellem på han keyboards og ikke engang det 99% indspillede musik kunne skabe en ordentlig lyd i Hallen. Menneskerettighedskommisionen bør inddrages i denne tilbagevendende skandale, der desværre er en tilbagevendende begivenhed i K.B. hallen! VI HAR BRUG FOR ET SERIØST SPILLESTED I KØBENHAVN FOR DEN RYTMISKE MUSIK! FAKTUM!!! Mine ører er for sarte til dårlig lyd.

Det er 2. gang i år, at Pet Shop Boys’ “Pandemonium Tour” runder Danmark – første gang til Roskilde festivallen.
FotoKilde: Paul Lei Jensen, min ½-bror

Scenografien var bygget op af kubikker i forskellige størrelser af pap, der jævnligt behændigt blev flyttet rundt på af hvidklædte herrer; New York Skyline, “Go West”-løbekulisse osv. Faktisk en god og enkel idé. Dyreforretningsdrengene blev flankeret af 4 dansere – 3 kvinder og en mand, som bidrog med backing vokal og dans. Hvis man har eksempelvis har set Madonna’s dansere fra hendes 90’er tours, så blev jeg IKKE imponeret denne aften. Men igen reddede scenografien det hele. Størsteparten af koncerten var danserne klædt i kostumer af kubikker i stærke farver. Dette skal ses.. ikke beskrives. Som backing vokal var de forrygende!

Der blev “spillet” en del værker fra deres nye CD “Yes” og sjovt at opleve det udsolgte K.B. Hallen’s reaktion fra balkonen, når de gamle hits blev fyret af. Ingen tvivl om, at de gamle hitter i større grad end de nye. Publikummerne var da også typisk på den forkerte side af 40 år. Og vi gamle er jo ikke såååå gode til at tage nyt til os… den slags ta’r tid – lang tid!

Og da det er ved at være jul, så fik vi en ægte julesang “It doesn’t Often Snow At Christmas” som rosinen i pølseenden med levende, dansende juletræer og sne på scenen. Et sjovt og aktuelt indslag! 🙂

Kl. 22.20 var det hele overstået…. 1 time 40 minutter – ALT FOR KORT! “We are the Pet Shop Boys” blev den begejstret masse atter mindet om af Neil tennant. Ja tak, det var vi ikke i tvivl om 🙂

Og som nævnt – verdens størte diskotek ramte København – sådan nogenlunde…

Setlisten så sådan ud: Heart, Did you see me coming?, Pandemonium/Can you forgive her?, Love etc., Integral/Building a wall, Go west, Two divided by zero, Why don’t we live together?, New York City boy, Always on my mind, Closer to heaven/Left to my own devices, Do I have to?, King’s Cross, The way it used to be, Jealousy, Suburbia, What have I done to deserve this?, All over the world, Se A Vida E/Discoteca, Domino Dancing/Viva La Vida, It’s a sin   Ekstranumre: Being boring, West End girls, It doesn’t often snow at Christmas