Et godt besøgt Amager Bio på en kold aften lagde rammerne om en dobbeltkoncert med Epica og Apocalyptica. Nej, faktisk en triple-koncert, idet bandet Wheel netop slog de sidste toner an ved ankomst henad 19.30-ish…

Jeg havde ved ankomst forventet, at aftenens andet hovednavn – Apocalyptica – skulle lægge ud, men det gjorde Epica til min overraskelse.

Epica

Først Epica! Epica – det hollandske symfoniske metalband med elementer af speed metal med lidt over 20 år på bagen, startede deres del af showet 9 minutter over kl. 20, hvilket efterhånden er ret uhørt. Mine erfaringer fra mange andre koncerter er , at bands starter på minuttet… sikke noget rod. Men det går nok…

Epica er et livligt band på scenen – masser af positionsskift, overskud og stor spilleglæde. Det mærker man som publikummer. Koncerten, der sluttede ca. 21.25, var en kortvarig en af slagsen. Lydniveauet var generelt ikke for højt, men “grundlydniveauet” var for høj og alt for meget diskantet (mine ørepropper reddede delvis den del af lydbilledet), hvilke desværre gjorde vokalerne alt for lave. Simone Simons’ smukke stemme fortjener fuld skrald og klarhed, men druknede desværre. Jeg bemærkede i flere sekvenser, at hende stemme blev dubbed eller fik tillagt effekter… dog uden at overdrive.

Jeg kender bedst Epica fra de gamle dage. Så det var mig en glæde at opleve værkerne “Cry For The Moon” og “Consign To Oblivion”, begge fra 2004.

Selv tak, Epica!

Setlisten: Abyss of Time – Countdown to Singularity, The Essence of Silence, Victims of Contingency, Unleashed, The Final Lullaby, Fools of Damnation, The Skeleton Key, Rivers, Code of Life, Cry for the Moon, Beyond the Matrix, Consign to Oblivion.

Efter sceneskift i 35 minutter gik finske Aplocalyptica på kl. prææææciiiiis kl 22.00. Jeg kender ikke bandets egen musik – kun deres coverversioner af andre bands. Men jeg skal helt sikkert grave mere i Apocalyptica.

Apocalyptica

I hvert fald var der fuld skrald på musikken og cello-drengene, trommeslager og touring member Franky Perez på mikrofon on/off hyggede sig i den halve time jeg gav bandet af min kostbare tid…

Mine tildelte stjerner gælder kun Epica.