star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_empty

Fish (til jer uvidende ignoranter…. ex. sanger i Marillion) satte endnu en gang sine gigantiske fødde på dansk muld og det var for 117. gang jeg så ham. “Clutching At Stars Tour… spændende!”- tænkte jeg. “Så får vi med garanti hele Marillion’s Clutchine At Straws i fuld udstrækning uden afbrydelser”. For sidste gang jeg så Fish – også i Amager Bio, var han nemlig så venlig at servere HELE Misplaced Childhood for sine undersåtter i et stræk!

Sådan skulle det ikke gå… Fish lagde (naturligvis) ud med materiale fra Clutching At Straws og mixede så egne numre ind imellem fra hans nyeste udspil – 13th Star – og tilbage igen med flere værker fra Clutching At Straws; White Russian, Warm Wet Circles, The Last Straw, Hotel Hobbies, That Time Of The Night… og enkelte gamle Fish værker fik også klemt sig ind, bl.a Cliché og The Perception Of Johnny Punter.

Jeg havde en sjov oplevelse ved slutningen af koncerten. Ved fade-out af Sugar Mice forlod Fish scenen og mit absolut all-time favorit Fish nummer Virgil In A Wilderness Of Mirrors satte i gang. Pludselig blev der rettet en hvid projektør i min retning fra højre side af scenen og blændede mig. Jeg fornemmede uro bag mig og jeg vendte mig om. Fish stod bogstaveligt talt og åndede mig i nakken! Han passerede mig – stor og svedig som han er – mens han sang de første strofer af Virgil In A Wilderness Of Mirrors. Jeg skal indrømme, at dette splitsekund var en ½-religiøs oplevelse!!!

Konklusion: Jeg synes, at Fish denne aften ikke var på dupperne og ikke var helt tunet ind på opgaven. Han var ikke så snakkende som tidligere oplevet – dog havde han i længere perioder personlige samtaler med nogle på 1. række… alene hans skotske accent gør det liiidt svært at forstå ham…

Og hvis man skal spille Marillion-sange, så skal det dælme gøres ordentligt og overbevisende! Og det var bandet langt fra i stand til denne gang! Jeg savnede faktisk flere originale Fish sange fra tidligere og det er helt tydeligt, at Fish savner Marillion-drengene på sine gamle dage.

Det hele blev pænt sluttet af med… naturligvis… Clutching At Straws.

Jeg kunne faktisk godt tænke mig, at Fish næste gang KUN koncentrerede sig om sit EGET materiale. Naturligvis er det fedt at høre gammelt Marillion – men det bli’r ALDRIG Marillion uden Marillion… basta!

En uskøn og rodet blanding denne aften i mine ører… og lyden var ikke helt i top. Koncertstart: kl. 20.11 – koncertslut: kl. 22.15. Fish skulle denne aften tidligt i seng!

Personlig nær-Fish-oplevelse, old skool karaktér: 13