star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_empty

Hvad er forskellen mellem Focus og dinosaurene? Focus er stadig i live og særdeles driftssikre… det er dino’erne ikke!

2 minutter FØR officiel spilletid trådte d’herre Thijs, Pierre, jacob og Menno på scenen og med vanlig blød opstart mod en rejse gennem mere end 40 års progressive nederlandsk musik. Focus’ stammebesætning Thijs van Leer og Pierre van der Linden havde også denne gang drengene med på tur, guitarist Menno Gootjes og bassist Bobby Jacobs.
focus_2015_2Focus har eksisteret siden 1970 og har samlet haft 24 års fravær. Thijs van Leer har været den eneste genganger gennem alle årene, når de on/off har kunne finde sammen igen.

Det er 3. gang jeg oplever Focus og jeg må sige, at der er en rigtig hyggelig familiær stemning over bandet og publikum. Aftenens koncert var ingen undtagelse og det absolut langt fra udsolgte Amager Bio fortæller da også, at bandet måske ånder på sidste vers når vi snakker om popularitet herhjemme. Selvom jeg havde købt min egen billet, så dumpede der alligevel et par fribilleter ind i inbox’en nogle dage forinden fra musikforeningen. Den havde jeg trods alt ikke set komme! Uanset hvad – fribillet eller ej – så er Focus stadig knivskarpe og i storform – det beviser de seneste udgivelser også helt klart!
focus_2015_1
Focus spillede som forventet en del materiale fra de seneste album, men selvfølgelig også klassikerne som “Eruption”, “Sylvia”, “Focus II”, “Hokus Pokus”, “Focus III” og “Harem Scarem”. Jeg synes dog, at Focus i den allersidste del af koncerten trådte en del vand under “Hokus Pokus”… for vi skulle liiiige igennem trættende soloer fra henholdsvis bassen, guitaren og trommerne. Det kunne jeg i hvert fald godt undvære – bandets medlemmer er trods alt IKKE de store teknikere på deres instrumenter – sammenlignet med moderne progrock bands. De fungerer allerbedst SAMMEN!

Lyden var nærmest perfekt og der var da hellere ikke brug for ørepropperne denne aften. Bandet var yderst velspillende og der var god overskud på scenen.

Koncerten startede kl. 19.58 og sluttede kl. 22.38 – med ca. 25 minutters tissepause, hvor vi iøvrigt fik hilst på Thijs van Leer udenfor i pausen og mit møde med Thijs van Leer blev udødeliggjort på foto.
focus_2015_3

En stor tak til Arne og hans kammerat, Leif og Søren for en hyggelig aften! Og en stor tak til kinøjserrestauranten Wan Hao for at tømme deres buffet…. igen! 🙂