Gæsteanmeldelse af Anne Larsen (min gode kollega)

Nå men…….. efter at vi alle havde trippet en times tid og ventede forgæves på opvarmning til Lordi fandt vi ud af, at på grund af scenens størrelse gjorde, var det umuligt med opvarmning uden at afsløre deres total fede scene opbygning.Lordi kom på scenen kl.21.00 og spillede en 1 time og 45 min. De indledte koncerten med de første par numre fra Arockalypse, deres seneste album og der var knald på fra starten. Kanonslag og festfyrværkeri – de overgik selv Rammstein hvad det angår.

Startnummer var SCG3 Special Report, hvor Lordi indtog planeten samt salen i Amager Bio.

Scenen var bygget op som en spøgelsesborg med klokketårn, gammel ur, kirkeorgel med stage som Awa (den kvindelige keyboard spiller) spillede på.

Lordi havde godt fat i publikum – meget spil/kontakt mellem dem og os. Måske spillestedets størrelse gør sig gældende her. Publikum var en rigtig god blanding af de sædvanlige sortklædte heavy fans, til mindre teenagebørn med forældre, folk omkring de 40 år, som husker glamrock tiden og ikke mindst Kiss, som bandet helt klar er inspireret af. Awa, keyboardspilleren og Ox, bass er sidst ankommende medlemmer har fundet rytmen sammen med resten af bandet. Man oplever et sammenspillende band og prof-musikere, som har en baggrund af konservatorie uddannede musikere. Salen kogte da de fyrede Devil is a loser(Get Heavy).

Suveræn lyd – der var lige en hylende forstærker under “would you love a monsterman”, men det fik de sorteklædte hættefolk(lydmænd) styr på ret hurtigt) Amen, bandets guitarist fik hurtigt gjort opmærksom på problemet.

Der var en formidabel trommesolo af Kita – den var ikke kedelig, da der som baggundsmusik var bla. Alice Cooper og Marilyn Mansons største hits.

Når han talte til publikum, kom der bare en mumielyd ud af hans mund, he he.
De havde dog stjålen en del fra Alice Coopers shows, men sådan er det jo. Det er jo nyt for dem som ikke har oplevet Alice.

Alt i alt en god og meget underholdende koncertoplevelse, som på intet tidspunkt var kedelig. Sidst men ikke mindst efter afslutnings nummeret Hard Rock Hallelujah, lovede Mr. Lordi – to see you again, Copenhagen. Så mon ikke finnerne vender tilbage til Copenhagen en dag?