star_fullstar_fullstar_fullstar_emptystar_emptystar_empty

Ny rekord næsten slået! Den korteste koncert jeg endnu har deltaget i var til Johnny Winter i 2009, som dengang skulle følges ind på scenen – sidde ned på en stol under hele koncerten – for igen at blive fulgt ud af scenen. Denne koncert med Paradise Lost varede hele 4 minutter længere (kl. 22.20 – kl. 23.34) = 1 time og 14 minutter! Tænk sig…. et band, der i 90’erne blev spået en lige så stor fremtid som Metallica og gennemsnitlig er langt yngre end førnævnte Johnny Winter, stod nu denne fine forårsaften i et ikke-udsolgt Lille Vega… vel omkring 400 publikummer var vi… og præsterede en rekordkort koncert! Det er efter min opfattelse at tage dybt pis på folk. Og så måtte vi endda vente meget lang tid på, at bandet nølede sig på scenen.Selv koncerten bar præg af stor spilleglæde fra scenen, hvilket egentlig overraskede mig. Lyden var slet ikke perfekt. Greg Mackintosh’s guitar var slet ikke i front af lydbilledet (som den bør!) og Nick Holmes stemme druknede fuldstændig. Scenelyset var ganske enkelt katastrofalt… Men alligevel var der en meget intim atmosfære og publikum var helt med på sing-along.

Setlisten: “Widow”, “Honesty In Death”, “Erased”, “Forever Failure”, “Soul Courageous”, “In This We Dwell”, “Praise Lamented Shade”, “Pity The Sadness”, “As I Die”, “Symbol Of Life”, “Tragic Idol”, “The Enemy”, “One Second”, “Fear Of Impending Hell”, “Faith Divides Us – Death Unites Us” og “Say Just Words”.

Jeg ville personligt ønske, at der der blev spillet flere numre fra Icon/Draconian Times perioden. Sådan er der så meget…

Det ærgrer mig i stor grad, at bandet ikke fulgte i samme musikalske spor fra deres storhedstid, der kulminerede med Draconian Times fra 1995. Bandet valgte at blive mere mainstream, hvilket Paradise Lost først er begyndt at rette op på med de seneste par udgivelser. Så måske er der stadig håb forude…?