star_fullstar_fullstar_fullstar_emptystar_emptystar_empty

Det gør mig ondt i sjælen, at jeg for første gang må skrive en slags nekrolog og inderst inde sige farvel til et band jeg har fulgt siden midt-halvfjerserne. Det gør mig ondt at se (høre!) et band, der i den grad nu burde have lagt karrieren bag sig og bare lade sig vokse til en legende indenfor musikken uden at røre en finger yderligere.

Mobilfoto smuglet ud af Amager Bio! 🙂

Sagen er, at Saga i dag er et amputeret orkester, som ikke har udviklet sig i mange år; Steve Negus (trommer) og Michael Sadler (sang) har valgt et liv udenfor Saga. Disse herrer er hhv. afløst af Chris Sutherland og Rob Moratti. Chris Sutherland er en god musiker… bare ikke i Saga! Hans trommespil er ikke skarp og “firkantet” nok til Saga. For Saga er et meget “firkantet” band, hvor selv trommerne har sin helt eget liv, helt egen lyd og rytme. Moratti (sang) har helt klart større ambitioner end resten af Saga gider og han hører hellere ikke aldersmæssigt og stilmæssigt til. Styx ville f.eks. være et bedre valg for Rob Moratti…

Faktisk er  Saga gået hen og blevet deres eget kopiband… formatet fra dengang manglede simpelthen! Jeg ved godt, at man skal undgå at dvæle for meget ved fortiden. Men i dette tilfælde vil jeg gøre en undtagelse!

Men rigtigt fedt at se Ian Crichton på guitar stadig har spilleglæden og ydmygheden overfor sin kunst!

Fotokilde: egen mobiltelefon

Koncerten i Amager Bio var for mig den fjerde med Saga. Bandet lagde ud med instrumentalintro’en fra deres seneste CD og derefter fulgt af The Flyer og Wind Him Up i nævnte rækkefølge. I 1 time og 45 minutter blev vi trukket igennem primært den nye udgivelse – The Human Condition – samt nogle gamle klassikere, bl.a. Humble Stance, Don’t Be Late, On The Loose, og Scratching The Surface mv. Skuffende, at Saga ikke brugte mere tid på os til flere klassikere – som nyfortolkninger.

Saga… tak for denne gang! I har beriget mit liv og det var trods alt et dejligt gensyn/hør… R.I.P. Vi ses nok ikke mere…. snøøøøøøft! 🙁

PPS. Atter en tak til Kåre for selskabet og sponsoratet. Du har igen vist stor forståelse og udvist total-iorden-koncertdeltager-attitude 🙂 Er det Sweden Rock Festival til næste år???