Gæsteanmeldese af Kåre Nissen, Lyngby.

4 stjerner! Saga startede på scenen kl. 20.21 uden opvarming med ”Don’t be late” – lidt ironisk. Herefter kørte koncerten med stor energi fra Michael Sadler med et væld af numre, som stort set alle kan findes på ”in transit” (”Humble Stance”, ”How long”, ”You’re not alone”, ”Wind him Up”). Så var publikum med det let grånende hår og vigende hårgrænse sikret en god oplevelse. Rent faktisk sporede deres udsendte kun ét enkelt nummer fra 20/20 (Anywhere you wanna go) og det undrede også at der ikke var noget sniglyt til bare et enkelt af de numre der kommer på deres let forsinkede 21. studiealbum (Sagacity med release dato 6. juni) – ærgerligt.

Til gengæld var det herligt at opleve at Mike Thorne – modsat sidste besøg i Amager Bio – leverede en gedigen, energifyldt indsats med en væsentlig forbedret timing og punch ved gryderne – for det kræver Saga’s musik. Ligeledes var brødrene Crichton i godt hopla, mens indsatsen fra Jim Gilmour var mere på det jævne. Michael Sadler syntes at have stoppet lidt ekstra Duracell batterier i ryggen til aftenen og formåede også at få en del hæs og skrålende vokal medvirken med fra det midaldrende publikum.

 

 

 

 

 

 

Normalen for Saga er, at når herr Sadler skal have en stemmepause, så tager herr Gilmour over med ”Scratching the Surface” – solo. I en taktfuld erkendelse af at stemmen ikke helt er hvad den har været – og måske et islæt af fornyelse, fik vi derfor en nyere, væsentlig tungere version af det nævnte nummer – med Michael Sadler som bassist i sidste del. Tak!

Efter 2 ekstranumre (afsluttende med ”On the Loose”) lukkede og slukkede Saga kl. 22:09. Alt i alt en god gedigen koncertoplevelse til 4 stjerner. Og mon ikke Saga kommer tilbage – som de plejer?

Tak til Kåre Nissen for anmeldelse og foto… Jess