star_fullstar_fullstar_fullstar_halfstar_emptystar_empty

NY REKORD!!! 30 publikummer – inklusive opvarmingsband og deres venner/familie – til et officiel, annonceret arrangement! Og hvor i alverden kan den slags ske? I Roskilde, såmænd….Trist og synd, at et fint spillested som Gimle (som jeg besøgte for første gang) ikke kan trække flere individer til denne koncert med – for mig – ukendte Southern Gothic Tales (http://southerngothictales.com). Et band, som spiller meeeget laaangsomt og alligevel kan eksplodere i et lydinferno med skæve toner. Faktisk en ny oplevelse, der til tider havde progressive elementer i musikken. Men ellers er det generelt læn-dig-tilbage-musik, der kræver fuld opmærksomhed fra publikum for at fungere.

Og hvorfor er jeg så liiiige dér i udkantsdanmark med et ukendt band? Well, Søren B. (Se andetsteds omtalt på denne side omkring “Tjill”) mente, at Leif (aka. “Leifie”, “Formanden”, “Store, kære leder” mv.) og undertegnede skulle ha’ en anden musikalsk oplevelse. Og da billetprisen var til at overse og garderoben var valgfri…. så hva’ fa’en, hvorfor ikke? Vel ankommet til Roskilde ved 18-tiden og et par håndbajere i Søren B.’s hjem, så traskede vi i fuld regnvejr til Gimle, hvor vi forinden indtog en burger i caféen.

Ved ankomst til Gimle var opvarmingsbandet Cherrytown (http://www.myspace.com/cherrytowntheband) i fuld gang. Country, folk rock? Jeg kan ikke sætte begreb på deres musik. Men godt var det!!! Tja, det er lige før at opvarmningen var bedre end hovednavnet – og dog savnede jeg lidt mere originalitet! herfra…

Southern Gothic Tales spillede vel i omkring 1 time og 15 minutter. Og jeg synes, at bandet kæmpede bravt og med humor med de få mennesker, som havde forvildet sig til Gimle denne aften.

“Tak” til Leif og Søren for at berige mit liv udenfor metal- og progrock genren… hrmpf….. 🙂