Husker du sci-fi-serien “Space:1999″… på dansk “Månebase Alpha”? En engelskproduceret TV-serie fra 1975-1977, hvor der ialt blev produceret 48 afsnit.

Jeg har længe ønsket denne serie, da den var een af de serier, der – udover Star Trek originale serier – har haft mest indflydelse på en knægt dengang. Jeg husker, at jeg en juleaften fik en “Eagle” – transporterflyene på basen – som samlersæt af min kære moders daværende kærste. Jeg var ovenud lykkelig!

Men nu er serien udkommet på blu-ray (stadig i 4:3-format, men dog i 5.1-lyd) og haps…..! iMusic.dk havde den på inventarlisten og ankom i fin stand forleden.

Jeg tog hul på serien i går aftes med de 2 første afsnit i hjemmebio’en og jeg må sige, at det var en retrooplevelse. Jeg blev simpelthen warp’et tilbage til mine teenage-år på et splitsekund.

Alene kulisserne er en oplevelse i sig selv. Tænk på, at CGI var noget, der først kom i fremtiden og alt interiør var lavet af pap. Og skuespillet!!!! I guder, TOTALGRINEREN!!! Dialogerne og fremførelsen af ditto mellem skuespillerne er hysteriske morsomme. Jeg er specielt imponeret af Barbara Bain i rollen som Dr. Helena Russell. Hun fremfører sine replikker med total stoneface, lyserød læbestift og uden indlevelse overhovedet. TOTAL KLASSIKER! Og chefen John Koenig… super eftertænksom stort set efter hver replik han fremfører – du ved, det dér med at stirre ud i rummet i et øjebliks filosofering.

Space:1999 er i sagens natur ikke tju-bang-sci-fi med lyssværd og stjerneskibe med indbygget warp-teknologi, men har en mere filosofisk tilgang til forskellige emner. Jeg glæder mig ustyrligt til at fordybe mig nede i mørket i selskab med John Koenig, Dr. Russell og alle de andre…

Find Space:1999 på Wikipedia