Dette var 2. gang jeg har fornøjelsen af opleve hr. Hackett og hans “Genesis Revisited”-  team, der denne gang fremførte Genesis-albummet “Selling England By The Pound” fra enden til anden. Dog skulle vi først igennem 6 værker fra “Spectral Mornings” fra 1979, der behøringt skulle fejre dets 40 års jubilæum – blandet med 3 værker fra Hacketts seneste udgivelse “At the Edge of Light”.

Craig Blundell gemmer sig bag Steve Hackett…

Hackett’s band bød for mig et par nye hoveder. Udover det faste team fra koncerten sidst i 2013 bestående af den noget tilbagetrukken Roger King (keyboards), vampiraten Nad Sylvan (vokal) og spilopmageren Rob Townsend (sax, fløjte, percussion), så var svenskeren Jonas Reingold (bass) helt ny for mig. Og så var Craig Blundell på trommer. Jeg har tidligere haft fornøjelsen at opleve Craig Blundell i forbindelse med en vis hr. Wilson i DR’s koncertsal i forbindelse med dennes “To The Bone”-tourné. Det var med relativ kort varsel Blundell blev tilføjet bandet, idet Hackett’s faste tøndeslager Gary O’Tool sagde sin stilling op næste efter 20 års tro tjeneste i firmaet. Jeg må sige, at Blundell virkelig imponerede mig denne aften!!!

Det var iøvrig mit første besøg i et nyrenoveret Amager Bio og det var en positiv oplevelse. Der er skabt mere plads tli publikum og lyden derinde er som altid rigtig god.

Hackett i et introvert øjeblik…

Bandmæssigt har jeg dog noge bemærkninger. Roger Kings keys var for tilbagetrukken og ikke så markant som ønsket i forhold tli Genesis’ originale lydbillede og Nad Sylvan var hellere ikke så fremtræden og volumiøs som jeg tidligere har oplevet ham. Men måske skyldes det i bund og grund et ½-svagt lydmix fra disse 2 kanter? Ellers var der ingen fingre at sætte på lyden overhovedet.

Koncerten blev delt op i 2 sæt med indbygget pause; første sæt et mix af “Spectral Mornings” og “At the Edge of Light” og andet sæt “Selling England By The Pound”. Og det var helt tydeligt, at det netop var den sidste del af koncerten publikum var kommet for at høre!

Hackett’s team er et særdeles sammenspillet og teknisk sindsyge dygtige på hver deres felt! Ja, jeg tror næsten at Genesis selv ikke ville kunne tangere dette bands niveau… sorry to say! Spilleglæden var absolut til at mærke og se – specielt foregik der en del “drillerier” mellem Nad Sylvan og Rob Townsend i løbet af aftenen.

Amager Bio var næste udsolgt og jeg kunne sagtens identificere mig med – lad mig sige – 90% af det modne, mandlige publikummer. Og nu når jeg er ved publikummer: HOOOOOOLD SÅÅÅÅÅÅÅ KÆÆÆÆÆFT NÅR MUSIKKEN SPILLER!!! Jeg er ikke kommet til koncert for at høre på jeres kavlen og good-old-friends-finally-meeting-again-and-let’s-talk!!!! SGU!!!!

Koncerten denne aften blev afviklet mellem kl 20.00 (skarp!) – kl. 20.48 og 21.10 – 22.39. Setlisten så sådan ud:

Sæt 1: Every Day, Under The Eye Of The Sun, Fallen Walls And Pedestals, Beasts In Our Time, The Virgin And The Gypsy, Tigermoth, Spectral Mornings, The Red Flower Of Tachai Blooms Everywhere , Clocks – The Angel of Mons

Sæt 2: Dancing With The Moonlit Knight, I Know What I Like (In Your Wardrobe), Firth Of Fifth, More Fool Me, The Battle Of Epping Forest, After The Ordeal, The Cinema Show, Aisle Of Plenty, Deja Vu, Dance On A Volcano (fra “A Trick Of The Tail”) og ekstranummeret Myopia / Slogans / Los Endos. Værket “Deja Vu” var et værk, der oprindelig ikke kom med på “Selling England By The Pound” ifølge hr. Hackett…