star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_empty

Anathema er et band, som man må sige fuldstændig har skiftet ham siden deres pladedebut i 1993. Fra doom/death metal til melodisk, symfonisk prog-rock i den meget bløde ende synes at være noget af et stilskifte. Og jeg er personligt MEGET glad for dette stilskifte. Også selvom jeg først stiftede tilfældigt kendskab til Anathema for ca. ½ år siden ved almindelig research for ny musik på nettet… Kendetegnet for Anathema i dag er meget stærke vokalharmonier og det var netop på denne front jeg var meget spændt på, om det også holdt i virkeligheden. OG DET GJORDE DET!!! Frontman Vincent Cavanagh er en meget kraft- og udtryksfuld herre, som bliver støttet op af brormand Daniel Cavanagh (guitar) og ikke mindst af Lee Douglas, som lægger sin fløjlsbløde kvindestemme som modvægt til det kraftfulde. Og det fungerer 100%.

Også resten af bandet (bas, keys, trommer) spillede også en vis kropsdel ud af bukserne, kom langt over scenekanten og spilleglæden var rigtig stor! Dejligt at være publikummer til den slags! 🙂

Setlisten kunne ikke være mere perfekt fra min pind; det meste af musikken denne aften fra fra bandets 2 seneste udgivelser og gik hellere ikke længere tilbage end “Alternative 4” fra 1998. Har Anathema fuldstændig vendt deres tidlige doom-periode ryggen? Det ser sådan ud… Setlisten er i skrivende stund ikke til at finde på nettet, men jeg har opsnappet listen fra Rockefeller/Oslo den 30. september der synes at være identisk med koncerten i aftes:

Untouchable – Part 1, Untouchable – Part 2, Thin Air, Dreaming Light, Everything, Deep, Emotional Winter, Wings Of God, A Simple Mistake, Lightning Song, The Storm Before The Calm, The Beginning And The End, Universal, Closer, A Natural Disaster, Flying, Internal Landscapes og Fragile Dreams.

Opvarmningen til Anathema var Petter Carlsen, som også deltog i første og sidste nummer af koncerten. Han får for sine ca. 45 minutters opvarmning med sin makker på trommer og elektronisk bas stjerner.

Frontman Vincent Cavanagh annoncerede under koncerten, at man var i gang med at lave en dokumentar/koncert af europatourneen og at danske fotograf/filmmand Lasse Hoile (også kendt for samarbejdet med Steven Wilson og Porcupine Tree) i øvrigt var tilstede denne aften… og vi alle blev da også filmet fra scenen. Så mon ikke eders anmelder kommer med på Anathemas næste DVD/blu-ray udgivelse…? 🙂

Lille Vega var overraskende godt besøgt og var vel 90% fyldt og lyden var som den skulle være… og høj! Bandet spillede lidt over 2 timer (21.46 – 23.49… ja, der er såmænd styr på tiderne!) og en ½ stjerne kunne sagtens blive tildelt yderligere, hvis det ikke liiiige var for for meget træden vande de sidste 20 minutter…

Mangler DU ny musik, så kan jeg klart anbefale Anathemas 2 seneste udgivelser – We’re Here Because We’re Here (2010) og Weather Systems (2012)… der til tider giver ren ståpels. Det er bare smuk, intelligent og melodiøs musik!