star_full star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_empty

Jeg meldte mig ind i Musikforeningen 5-øren i maj måned og fik dermed fribilletter til bl.a. Burnin Red Ivanhoe. Så jeg har inviteret Leif – min gode ven og kollega – til en gang gratis hippie-rock og avantgardejazz.Dagen oprandt endelig… Leif og jeg traskede til Amager Bio efter indtagelse af kinesermad ad libitum på nærliggende restaurant. Kl 21.15 troppede Burnin’ Red Ivanhoe endelig op og lagde ud som en klassisk strygertrio – som rigtigt gættet lød ad helvede til 🙂 Men det var vist også meningen…. sjovt, i hvert fald!
Vores forventninger var ikke store på forhånd og vi var begge enige om at indtage baren i foryeren, hvis det skulle vise sig at være helt umuligt for os at høre på. Men nej! Burnin’ Red Ivanhoe tog os med bukserne nede! Med en form for “opdateret” hippie-rock – stilarten synes til tider at minde om hollandske Golden Earring i de gamle dage. Ja, til tider ligefrem tungmetallisk i et-akkords improvisationssessions mellem trækbasun, mundharmonika og saxofon. Udtrykket synes generelt at være et sammenkog af flere årtiers stilarter… alligevel savnede jeg dog mere “jazz” og prog.

Bandets grundstamme består af Ole Fick (vokal, guitar), Kim Menzer (fløjte, basun, mundharpe, vokal) og Karsten Vogel (saxofoner, orgel). Den langt yngre rytmesektionen består af 2 herrer, som hele vejen lagde en solid og rytmefast bund. Ole Fick på guitaren imponerede specielt med stor variation i solo’erne og fin musikals fornemmelse – ligesom de øvrige herrer i bandet…

Jeg fik iøvrigt en lang og dyb samtale med Kim Menzer under pausen. Da Leif og jeg hang ved scenekanten lige efter pausestart kom Kim Menzer hen til en hippietype ved siden af os… hr. Menzer spurgte til lyden og jeg svarede, at lyden var som den skulle være og hr. Menzer kvitterede med, at kommentere lyset var helt fint. Se, det er total-iorden-musiker-til-publikum-snak 🙂

Amager Bio var vel 3/4 udsolgt – og vi må sige, at Leif og undertegnede trak gennemsnitsalderen gevaldigt ned. Næsten 2 timers overraskende god musikalsk underholdning blev det til (spilletider: 21.15-22.15 – 22.40-23.35)