Så blev der dømt firserpop – Erasure i et udsolgt Falkonér Salen – vel omkring 3000 mennesker i alle afskygninger under deres “Tomorrows World” tour. Ikke fordi jeg frivilligt havde købt billetten, men blev inviteret af min 80’er hjernevasket ½-bror Paul… i godt selskab med “½-søster” Charlotte og ven Ken. Godt bænket fast på terrassen efter lang ventetid på at blive lukket ind i de hellige haller, blev der fyret op for musikfabrikken kl. 21.01… Og fra første strofe blev publikum holdt fast i (frivillig?) massehypnose. Sjældent set så trofast og dedikeret publikum!

Andy Bell – sanger i bandet – gav den alt hvad han havde vokalmæssigt og det holder. Egentlig en rigtig god stemme… indrømmet. Modsat stod Vince Clarke bag en halvhøj djævlefigur med røde øjne og spille Counterstrike under hele koncerten – lige med undtagelse under de 3 numre, hvor den akustiske guitar blev hevet frem – naturligvis sovset ind i technorytmer af en eller anden slags.

Jeg er ikke den store Erasure-kender, men jeg genkendte da 2 af de største hits fra dengang i midtfirserne, der blev afviklet sidst under koncerten. Den øvrige musik lignede hinanden i mine ører og det tyder vel et eller andet sted på, at Erasure ikke har formået at nyskabe noget som helst de sidste 25 år. JEG har i hvert fald ikke bemærket duo’en siden dengang. Men er det egentlig ikke et smart stunt…? At satse på det sikre? Det tyder alt på!

Udover Erasure blev duo’en supporteret af 2 skønne og dygtige sangerinder af den sorte slags. Jeg studerede damerne mere end andet på scenen og blev lidt imponeret af koreografien mellem de to.Musikken blev afviklet via en kassettebåndoptager på en perlesnor i velafmålte, radiovenlige 3 minutter og 20 sekunder – no more, no less. Og det blev faktisk en smule kedeligt i længden og forudseeligt! Men publikum nød hvert sekund – det var helt tydeligt og kvitterede da også med massive klapsalver og råben.

Erasure’s musik kunne sagtens afvikles succesfuldt med rigtige og ægte live-musikere. Så kompliceret og dyb er musikken hellere ikke. Er det kun mig, som har det sådan? Måske… Min respekt for Erasure ville være en helt anden, hvis de klarede ærterne LIVE. Men i stedet har Erasure valgt at levere musikken via mixerpulten og Vince Clarke kan uforstyrret spille Counterstrike i 1½ time – hver aften…

Kl. 22.31 var det hele overstået – 1½ time sharp! Lige så timet og tilrettelagt som alt andet under denne koncert. Hellere ikke spilletiden imponerede. Jeg har været til mange koncerter, hvor man har svedt og kæmpet for hvert minut på scenen over i 2 timer. Se, DET GI’R RESPEKT! 🙂

Jeg vil ikke give stjerner denne gang – det kender jeg musikstilen for lidt til. Hvis min “anmeldelse” ikke er super positiv kan det måske skyldes, at jeg simpelthen ikke forstår 🙂

Tag ikke fejl! Denne koncert var skam en stor oplevelse for mig!!!

Tak til brormand Paul for billederne og billetten!!! Det bli’r hævnet på et tidspunkt! 🙂