star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_empty

Så var der igen fisk på menuen – Marillions ex. sanger Fish – denne gang som akustisk session – “Fishheads Acoustic Tour 2011″. Pænt var der linet stole op foran scenen, og min kammerat Jørgen og jeg fandt 2 stole i midten på 2. række. Alt i alt tog ca. 300 Fish-diciple plads og ventede så tålmodigt på HAM.

Forinden skulle vi alle liiiige trækkes igennem en lokal duo – en Q på sang og en M på guitar. Ordinær selvkomponeret musik…. der varede 20 minutter.

Kl. 21.34 traskede fisken så ind på scenen – iført en forvasket rød Che Guevara t-shirt og han var ikke længe om at belære sine små 300 tro diciple, at dette var et anderledes Fish-show og at man pænt HOLDER KÆFT under musikken. Ellers ville der vanke gule kort og endelig udvisning af bygningen, såfremt dette påbud ikke blev overholdt. Og vi alle nikkede pænt… Samtidig dedikerede han showet til frihedskæmperne i Libyen – Fish er en meget politisk og meget sur mand – det bekræftede han selv senere på aftenen.

Fish lagde ud med en sing-alone – uden instrumenter. Desværre husker jeg ikke hvilket nummer. Vi blev taget lidt med bukserne nede da Fish brød ud i skønsang… 🙂 Herefter indtog Fish’s trofast guitarist Frank Usher og tangentspiller Foss Patterson scenen. Og jeg må sige, at d’herre imponerede fra første strofe. Fish’es og Marillions musik egner sig rigtigt godt til “unplugged” – progressive rock. Jeg fandt ud hurtigt af, at for at få det fulde udbytte af den unplugged version af Fish/Marillion kræver det, at man kender musikken indgående.Jeg nåede umiddelbart at opfange følgende numre fra hukommelsen: Slainte Mhath, Jigsaw, Brother 52, State Of Mind, Punch And Judy, Fugazi, Kayleigh, Lavender, Vigil (In A Wilderness Of Mirrors) og Family Business. En lind strøm af gode gamle Marillion og Fish’es tidligere værker…! Federe bli’r det sjældnere!!! 🙂

Lyden var perfekt, bandet var oplagt – Fish var “på” og i godt humør… og han sprang på et tidspunkt ned fra scenen og vandrede rundt blandt sine diciple – ja, det var endnu engang en nær-Fish oplevelse 🙂

Kl. 23.45 var det hele overstået – ialt ca. 2 timer og 10 minutters musik i højelse kvalitet!!! “My name is Derek. But you can call med Fish”, citat slut. Jeg har oplevet Fish mange gange og denne gang var absolut den bedste performance indtil videre.