star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_empty

Så oprandt Fredejuledag igen, igen…. den årlige Frede Fup koncert – denne gang med gæsteoptræden af “den ægte” Mike Andersen, som det blev annonceret fra scenen. Ama’r Kix varmede også denne 12. gang op i en times tid og Ama’r Kix spiller covernumre med blues’en som kraftig inspirationskilde.Frede Fup’s intromusik – noget stille 4 minutters klassisk musik for eders skribent ukendt stykke – indledte aftens hyggestund og først kl. 22.37 troppede Frede Norbrik og co. op…. Frede iført jakkesæt og slips. Jooooh….. fint skal det være! Slips og jakke røg dog hurtigt 🙂

Det var også denne 3. gang for eders skribent og Leif (min med-øldrikker) en hyggelig sjov aften. Frede Norbrik er ærke amarkaner og det holder han sig slet ikke tilbage med at fortælle os gang på gang. Frede Fup’s musik er meget iørefaldende og teksterne er lunefulde, ironiske, frække og fortællende. Så man keder sig sjældent til en Frede Fup koncert. Jeg vil næste gå så langt og sige, at Frede Fup er klasser over de fleste danske bands!

Frede Fup bestod af stort set de samme hoveder som altid; Frede Norbrink (sang), Klaus Agerschou (keyboard), Flemming Muus (bas), Mitch Fischermann (trommer) og new commeren Lars Krarup (guitar). Lars Krarup – fik vi fortalt – var hoppet ind i bandet for omkring 14 dage siden. Og han formåede… uden iøvrigt at have haft forbindelse med Frede Fup… at spille sig op til denne aften. Jeg var MEGET imponeret af Krarups teknik og flydende spil…. stensikker spil, der i sig selv løftede bandet op!

Udover gæsteoptræden af Mike Andersen på sang og guitar + Kristian Fogh (keyboard) på flere numre, så fik vi også besøg af hhv. ex-Frede Fup Trond Clements (sax) og Klaus Agerschou‘s bror (tværfløjte) for en kort bemærkning.

I præcis 2 timer – excl. intro’en – kom Frede Fup igennem de mest kendte værker og der var højt humør i det tæt-på-udsolgte Amager Bio. Og mon de fleste ikke kom på fribilletten igen i år? Og naturligvis sluttede festen af med “Kaj Og Stjernerne”. Det blev sent denne ½-fugtige og relative varme decembernat 🙂