star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_empty

Kl. 20.03 – kl. 23.04… ja, 2 timer og 45 minutter – excl. 15 minutters pause med storskærmsunderholdning. Nok den næstlængste koncert (rekorden er 3,5 timer – vistnok i KB Hallen i 2004) jeg har oplevet med New Yorkerne….. ialt 8 gange nu jeg har haft med bandet at gøre. Denne gang var jeg velplaceret på balkonen – se fotoet fra gaffa.dk (copyright gaffa.dk), hvor jeg har markeret min position 🙂Og hvordan gik det så denne gang? Hmmmm….. mixed feelings, really! Dream Theater er et højoktan teknisk band, der ikke synes at besidde tekniske begræsninger. Og det er måske bandets archilleshæl. Lad mig forklare; overperfektion ødelægger dynamikken og overraskelsen udebliver fuldstændig…. jeg er dog til stadighed både dybt imponeret og og alligevel begynder jeg samtidig at småkede mig – mærkelig ambivalent følelse! Det hele er bare så perfekt udført, at magien fordufter og det synes jeg koncerten denne gang gjorde. Det skyldes måske også, at jeg efterhånden kender musikken rimeligt godt…?

Når det er sagt, så var aftenens oplevelse absolut ventetiden og de surttjente 420 kr.+ gebyr værd. Bandet gik lige på og hårdt med værket “The Enemy Inside” efter en videointro af bandets artworks igennem tiderne. Koncerten var endnu en “An Evening With Dream Theater” – altså intet forstyrrende opvarmngsband. Og det er ganske pasende for et prog-band som Dream Theater, at hele aftenen allokeres. Det var musiknørdernes aften og nørded blev der også i den grad!

Ingen tvivl om, at danske og svenske musiknørder atter var samlet til denne musikalske højtid. Jeg fornemmede allerede ved ankomsten til Falkonér Teatret, at der var en andægtig stemning. Man (jeg) følte en underlig samhørighed… sådan er progfolket åbentbart indrettet 🙂

Lyden under koncerten var ikke ok. Falkonér Salen magter slet ikke opgaven, når det drejer sig om så komplekst et lydbillede. Vokalen var for lav (ingen kommentarer herfra omkring James LaBrie’s evner som sanger iøvrigt!) og salens akustik er lige til at åbne op og s…. i. Men hvad er alternativet i København? INGEN!!! Så jeg håber, at Københavns kommune får fingeren ud og får bygget det længe omtalte superarena i Ørestaden i en fandens fart!

Mine ører bliver mere og mere sarte med alderen! 🙂

Det var 2. gang jeg oplevede Mike Mangini på trommer. Første gang var i Valby Hallen i 2012 som erstatning for et nedbrændt KB Hallen (og Valby Hallen er iøvrigt også lige til at åbne op og s…. i – lydmæssigt). Mangini var det perfekte valg som afløser for Mike Pornoy, som jo trak håndbremsen for nogle år siden. Mangini er super teknisk (hvad ellers?), men har også en fantastisk evne at føle musikken og sine medspillere. Petrucci på guitar og Rudess på keys samspillede på vanlig vis i fuld harmoni og Myung’s 15 fingre på bas serverede fundamentet på mere end overbevisende facon. James LaBrie på mic havde sine udfordringer, men klarede sig fint igennem…

Dream Theater har et omfattende bagkatalog, der alligevel kun i skrivende stund består af 12 studioudgivelser. Det omfattende består i den overvældende mængde musik, der er puttet ned i disse 12 guldklumper.

Setlist (nakket fra gaffa.dk): False Awakening Suite, The Enemy Inside, The Shattered Fortress, On the Backs Of Angels, The Looking Glass, Trial Of Tears, Enigma Machine, Along For The Ride, Breaking All Illusions (15 minutters pause) The Mirror, Lie, Lifting Shadows Off A Dream, Scarred, Space-Dye Vest, Illumination Theory, Encore: Overture 1928, Strange Déjà Vu, The Dance Of Eternity, Finally Free og llumination Theory… (Outro)

Der var en personlig stor glæde, at Dream Theater spillede ret meget materiale fra albummet “Awake” i 2. sæt. For det er i år 20 år siden “Awake” udkom og dette skulle åbentbart fejres! Også en tak, at bandet IKKE spillede “Pull Me Under”… deres “kommercielle” hit fra “Images And Words”. Ellers bestod første sæt primært fra deres to seneste udgivelser.

Koncerten fortjener et par stjerner mere end gaffa.dk’s anmelder giver… for hans anmeldelse er jeg slet ikke enig i! Den 6. stjerne fra mig udebliver på grund af omtalte “magi”, der udeblev i for stor grad.

Jeg beklager den dårlige kvalitet af mit foto fra balkonen!