star_fullstar_fullstar_fullstar_emptystar_emptystar_empty

Der var i grunden ikke de store forventninger til Saga denne aften. Jeg har efterhånden oplevet disse prog-pioneere fra Canada adskellige gange med svingende oplevelser. Men efter reunionen med originale sanger Michael Sadler sidste år i juni, så synes succesen at være fremtidssikret… Saga’s akilleshæl har siden Steve Negus været trommerne, hvorfor Saga også denne gang introducerer en ny tøndeslager, nemlig Mike Thorne. Vi får se, hvad han duer til 🙂Saga er et band, som man bare altid vil holde af – uanset, hvordan bandet ellers performer. Men jeg må også sige, at aftens performance slet ikke levede op til sidste års koncert i juni – slet ikke!

Saga er blevet satte og kører på det absolut sikre – de samme hits på hits som de sidste par gange jeg har oplevet Saga… så som Wind Him Up, On The Loose, The Flyer, Times Up, Framed, Mouse In A Maze, Don’t Be Late – total autopilot – det er altså KEDELIGT, når man tænker på at Saga har et omfangsrigt bagkatalog – 21 studioudgivelser bag sig!!! Hvorfor får vi ikke noget af det gamle materiale, der ikke er hørt før live og der er lige så godt (og mange gange langt bedre) – nu da Saga turnerer så meget som de gør i Europa? Til deres ros skal det også siges, at vi fik værkerne Generation 13 (Theme 1) og All Will Change (Home 3) fra konceptalbummet “Generation 13” pladen. MEGET FORFRISKENDE – MERE AF SAMME SKUFFE, TAK!!!

Jeg var hellere ikke imponeret over det tekniske niveau denne aften. Musikken blev i lange perioder afviklet uden præcision (det KRÆVER Sagas musik altså!), temposvingninger, ½ dårlig lav lyd og en ny trommeslager, som ikke besidder den tightness og modenhed, der kræves for at spille Saga-musik.

Nej, jeg føler ikke at Saga var rigtig tilstede her til aften… Eller så må det være mig, som efterhånden stiller større krav til bandet…? I forhold til Saga sidste år, så synes jeg hellere ikke, at publikum var “på” i samme grad.

Sorry, Saga og gode venner! Det er en meget hård dom – I know… men jeg ærgerer mig sådan over bagefter, at det kun var en gentagelse igen-igen-igen med lav kvalitet jeg oplevede denne aften 🙁 Men jeg fik da sunget med på de alt for velkendte Saga-hits! Noget valuta for penge ville jeg da have med hjem.

Alt dette stod på fra kl. 20.16-22.04 i et 90% fyldt Amager Bio… Den gamle, sure mand med alle de sure opstød var sammen med gode venner; Kåre, Conny, Palle og Palles sønnike… det tæller absolut! 🙂

Og tak til Kåre for fotoet!

UPDATE: Gaffa har lavet denne anmeldelse efter eders skribents artikel. Jeg er meget uenig i Gaffas vurderingen af Mike Thorne og jeg er helt sikker på, at Gaffa ta’r grueligt fejl af nummeret fra “Generation 13″… Ellers tilslutter jeg mig Gaffas endelige konklusion 🙂

OVER AND OUT….