Dissolution Tour… nu med Gavin Harrison!!!

Engelske The Pineapple Thief er et relativt nyt bekendskab og alt tyder på et godt bekendskab! Gavin Harrison – een af prog-rockens allerfineste trommeslagere – har slået pjalterne sammen med bandet og har været med-gerningsmand på de seneste 2 udgivelser, nemlig “Your Wilderness” og “Dissolution”. Namse namse for øregangene!

Og da jeg mener at kunne fornemme, at Porcupine Tree (Gavin Harrisons gamle band) ikke lader til at genforene sig fordi en vis Steven Wilson har travlt med at pleje sit eget superego, så er denne koncert også en kærkommen lejlighed at opleve hr. Harrison igen.

Jeg er parat til at drysse mange stjerner ud til The Pineapple Thief!

Og dagen oprandt!

Koncerten koncentrerede sig primært – og som forventet – over de seneste 2 udgivelser, nemlig “Your Wilderness” og “Dissolution”. Der var et stort overskud af spilleglæde og jeg følte, at bandet kom ud til hver enkelt af os. VI var jo ikke så mange denne aften – vel omkring et 1/3-fuld Store Vega. Ja, igen har lille Danmark ikke helt fundet ud af at værdsætte den progressive rock (hvis man da kan kalde The Pineapple Thief “progressive” – måske “mainstream Progressive”?).

Et enkelt foto fra mobilos i vanlig skodkvalitet:

Lyden i salen var generelt god – måske en anelse for højt til musikkens art. Generelt var session-musikeren George Marios guitar for lav, hvilket også gjaldt keyboardet.

Det var en stor fornøjelse igen på nærmeste hold at opleve Gavin Harrison på trommerne. Han er i mine ører een af de fineste trommeslagere og han spillede denne aften med stort overskud og overbevisning!

Setlisten: Far Below, In Exile, Alone At Sea, Threatening War, No Man’s Land, That Shore, Uncovering Your Tracks, 3000 Days, Shed A Light, Part Zero, White Mist, Nothing At Best. Ekstranumre: Not Naming Any Names, The Final Thing On My Mind og Snowdrops. Det hele varede mellem kl. 21.06 – 22.46.

… og nu EFTER koncerten kan jeg med god samvittighed uddele 5½ stjerner… den sidste, manglende halve stjerne burde lydmanden have været i stand til at indhente. Det gjorde han desværre ikke.

O_R_k stod for opvarmningen. Jeg kom et kvarters tid ind i deres optræden for liiiiige at opleve Colin Edwin (bas), som også har slået sine foldere i Porcupine Tree sammen med Gavin Harrsion. O_R_k’s musik er uforståelig i mine ører og vil nok parkere det her. Jeg fik iøvrigt lige nikket anerkendende til Colin Edwin i merch’en på vej hjem… yes, you may touch me! 🙂