TOP OF THE WORLD TOUR… og så endda i det genskabte K.B. Hallen siden branden i 2011 for allerførste gang – en meget flot hal iøvrigt. Vel placeret på balkonen, række 2 – sæde 26 (710 spir inkl. diverse dummebøder – ja, DT er efterhånden blevet et meget dyrt bekendskab). Det var 12. gang (ifølge min billetoptælling) jeg oplevede Dream Theater.

Det er IKKE til diskussion; Dream Theater ER og FORBLIVER progmetallens teknisk mestre!

Nå, tilbage til aftenens event! Scenografien var denne gang absolut minimal. 3 små podier og bagprojektion gennem hele aftenen kunne det blive til. Mike Mangini (dm) valgte på denne tour at tage sit lille sølvfarvet øvesæt med. Det var i hvert fald langt mindre i omfang end vi er vant til (lilletrommen lød iøvrigt bare SKOD og alt for højt hele aftenen) og Rudess’ keyboards i 2 varianter; et bærbart og et stationært.

Dream Theater

Som de store teknikere (læs: nørder) hver især i bandet er, så var der ikke meget tjant og fjas at spore på scenen. Dog synes jeg James LaBrie (vo) gjorde sine komiske forsøg på at sparke lidt liv på scenen ved at løbe lidt rundt i cirkler og svinge manken i ny og næ – for bagefter at forsvinde ud bag kulissen når de andre drenge skulle til at lege i længere sekvenser.

Aftenes setlist varede lidt over 2 timer fra kl. 20.30 til ca. kl. 22.30: The Alien, 6:00, Awaken The Monster, Endless Sacrifice, Bridges In The Sky, Invisible Monster, About To Crash, The Ministry Of Lost Souls, A View From The Top Of The World og ekstranummeret The Count Of Tuscany.

Setlisten gav plads til 3 værker fra seneste udspil “A View From The Top Of The World” fra 2021. De øvrige værker synes at være valgt i blinde, spredt over tidligere udgivelser. Jeg vil specielt fremhæve udførelsen af “6:00”, der var en noget rodet affære og teknisk slap udført, og James LaBrie sprang stønnende over de højere toner. Jeg tænkte, at hvis man ikke kan udføre værket på ordentlig vis, så var er masser af godter i bagkataloget at plukke fra… Ellers er der ikke noget at at sige omkring de øvrige værker – DT udfører jo dem præcist som de er indspillet… gaaaab!

Hvis jeg skulle ønske noget for bandets fremtid, så bør de omdanne sig til et rent instrumentalband. For det er i de lange, instrumentale sekvenser at bandet virkelig folder sig ud og berettiger bandet i 2022 efter min mening! Alternativt – sorry James Labrie – bør bandet finde en sanger, som kan begå sig over flere oktaver og ramme rigtigt – første gang.

Lyden? Well – ALTG FOR HØJT!!!!! SKRUE NED, FOR H……!!!! Dream Theater er ikke et heavy metal band!!! Vokalerne gemte sig bag for meget Petrucci-guitar og Myungs bas mumlede et sted derude… Nej, det var ikke lydmandens aften.

Alt i alt kan jeg kun give Dream Theater 4 stjerner – primært på grund af musikvalget og nå ja – LaBries – svingende performance…

DEVIN TOWNSEND

Det er min første koncert med Devin Townsend. Han turnerer normalt selv med eget setup og det slog mig, at han ikke dur til opvarming! FAKTUM!

Devin med venner

Min første indtryk giver 4 stjerner. Lyden var også her helt hen i vejret…. og Devin fik kun tildelt 62 minutter (kl. 19.12-20.14).